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Italian Grilled or Fried Eel Recipe (Capitone grigliato o fritto)

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장어 3미 / 1kg
조리시간 : 30분/ 준비시간 60분
조리분량 : 4-6인분

Eel is a traditional part of a seafood-centric Christmas Eve dinner (La Vigilia di Natale) in many parts of Italy, particularly in the southern Italian town of Naples and often makes an appearance as part of the Italian-American Feast of the Seven Fishes as well. According to religious tradition, it was forbidden to eat meat on this night, leading to elaborate feasts featuring many types of fish and seafood.
It can be prepared roasted, grilled, or fried. This recipe covers grilling and frying, while the recipe for Roast Eel (Capitone Arrosto), another traditional Italian Christmas Eve dish, is also on this site.
Eel meat is oilier than that of many other fish, and is consequently ideally suited to the grill, though it also fries well.

Ingredients
‘- 마늘 3쪽
‘- 잔소금 약간
‘- 검은 후추 약간
‘- 올리브 오일 2큰술
‘- 화이트 와인식초 1큰술
‘- 장어 1미당 베이 잎 1/2개
‘- 다용도 밀가루
‘- 튀김용 식물성 기름

조리방법
1. 사전준비
‘1.1 장어를 길이 약 3인치/7cm로 잘라 흐르는 물로 헹구고 잘 말린다.
‘1.2 칼의 평평한 면으로 마늘 정향을 약간 부수고 껍질을 벗기고 반 쪽으로 자른다..
‘1.3 마늘 정향의 잘라진 쪽으로 물고기의 각 조각의 표면을 문지른다.

2. 구이
2.1 그릴에 장어조각을 가지런히 놓고 베이 잎 반각 조각을 번갈아 놓는다.
‘2.2 꼬치에 소금, 후추, 올리브 오일과 식초를 뿌려 간을 한후 한시간 동안 둔다.
‘2.3 중간 크기의 불꽃 위에 약 30분간 구워서 올리브 오일을 추가로 뿌린다.

3. 튀김
‘3.1 그릴에 장어조각을 가지런히 놓고 베이 잎 반각 조각을 번갈아 놓는다.
‘3.2 꼬치에 소금, 후추, 올리브 오일과 식초를 뿌려 간을 한후 한시간 동안 둔다.
‘3.3 밀가루에 생선을 딥핑하고 뜨거운 기름으로 튀긴다..
‘3.4 흡수성 종이로 물을 빼고 소금과 후추로 맛을 낸다.
‘3.5 신선한 레몬 웨지와 견들여 식탁에 올린다.

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