Angulas
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Angulas is the Spanish name for young European eels or "elver" eels. When these tiny eels arrive in fish markets, they are already two or three-years-old but are only about 3 inches (8 cm) long, and as thick as a strand of spaghetti. Although baby eel was originally a common fisherman's dish eaten in the Basque Country, it is now very expensive with prices reaching over 1,000 euros per kilo (2.2 lbs) in Spain. Several factors have contributed to the skyrocketing price, including increased demand across Spain and Asia, decreased supply from overfishing, and changes in the ocean habitat.
이는 스페인과 유럽 최고급 요리로, 흔히 세계 3대 진미로 거위간( 푸아그라), 철갑상어알(캐비어), 송로버섯( 트러플)을 꼽는데 이것들과 가격이나 희소성 면에서 뒤지지 않는 최고급 식재료 중 하나가 바로 새끼 뱀장어, 앙굴라(Angula)다.
이는 대략 kg당 1,000유로에서 3,000유로를 호가하며 약 6~8cm정도 되는 길이에 속이 훤히 들여다 보이는 이 실뱀장어는 연어와는 반대로 민물에서 살다 바다에 가서 알을 낳는 장어의 치어로 이만큼 크는데만 해도 2년이라는 시간이 걸린다고 한다.
이는 스페인과 유럽 최고급 요리로, 흔히 세계 3대 진미로 거위간( 푸아그라), 철갑상어알(캐비어), 송로버섯( 트러플)을 꼽는데 이것들과 가격이나 희소성 면에서 뒤지지 않는 최고급 식재료 중 하나가 바로 새끼 뱀장어, 앙굴라(Angula)다.
이는 대략 kg당 1,000유로에서 3,000유로를 호가하며 약 6~8cm정도 되는 길이에 속이 훤히 들여다 보이는 이 실뱀장어는 연어와는 반대로 민물에서 살다 바다에 가서 알을 낳는 장어의 치어로 이만큼 크는데만 해도 2년이라는 시간이 걸린다고 한다.
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